Nieuws

26-10-2020

Zonnepanelen

In de herfstvakantie zijn 72 zonnepanelen geplaatst op het dak van De Viaan.

De opgewekte stroom (gelijkspanning) zal omgezet worden naar wisselspanning en is hierdoor direct te gebruiken binnen De Viaan. De panelen zijn niet in serie geschakeld. Elk paneel levert zijn eigen energie-aandeel.

23-10-2020

Vrolijke vogels

Onlangs hebben we bij Plant & Dier nieuwe vogeltjes gekregen:

vier Agaponussen, twee Zebravinkjes en twee Parkieten. 

Ze moesten eerst even wennen in de volière binnen, maar inmiddels vliegen ze ook vrolijk naar buiten en hebben het erg naar hun zin.

23-10-2020

Nieuwe (elektrische) ringen in de gymzaal

In de herfstvakantie zijn door de firma BOSAN twee nieuwe elektrisch bedienbare ringen opgehangen. Deze week zijn ze direct in gebruik genomen en de vakgroep LO geeft aan erg blij te zijn met deze aanpassing.

19-10-2020

Winkel opdracht tijdens de les handel

Met 7 leerlingen uit 2B is er met een klein budget, € 0,40 per persoon, gewinkeld. Dit was een opdracht bij de les handel. 

05-10-2020

Druktechnieken op textiel

De tweedejaars leerlingen zijn druk bezig met het leren maken van blockprinten op textiel, dit is een druktechniek.
Blockprinten is de moeder van alle printtechnieken.
De leerlingen hebben ervaren hoeveel werk het is om een stof te bedrukken met de hand. Maar ook op welke manieren je stof kan bedrukken. Fouten maken mag bij blockprinten, oplossingen verzinnen is het doel. Ze hebben hun eigen tas bedrukt met mooie composities en patronen.

 

25-09-2020

Themacertificaat Voeding behaald

De Viaan mag zich de komende 3 jaar officieel ‘Gezonde School’ noemen. Met dit vignet laat De Viaan zien dat zij een school is die voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door externe deskundigen zoals het Voedingscentrum.

23-09-2020

Extra hulp leerlingen bij stap naar arbeidsmarkt door ESF-subsidie

Dit schooljaar krijgen scholen voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs in Noord-Holland Noord extra geld om hun leerlingen te ondersteunen bij hun stap naar de arbeidsmarkt.

Op vrijdag 11 september bezocht Paul Verbruggen, wethouder van participatie van de gemeente Alkmaar, De Viaan om namens 18 gemeenten van Noord-Holland-Noord het convenant met het onderwijs ondertekenen.

 

18-09-2020

Week tegen het Pesten 21 t/m 25 september

Dit jaar doet onze school met alle leerjaren weer mee aan de Nationale Week Tegen Pesten.  

Het thema van deze Week Tegen Pesten is: ‘Samen aan zetvoor een fijne en veilige school.
Vrijdag 25 september komt Artiance op school met de voorstelling “Vreemde Eend” voor de 1ste klassen, per klas met hun mentor.
“Hoe goed ken jij je klasgenoten?”
In de andere klassen wordt aandacht aan dit thema besteed door een film met elkaar te kijken en na te bespreken.

02-09-2020

Consumptief op De Viaan

Tijdens de kooklessen van de eerstejaars hebben de leerlingen kennis gemaakt met de keuken en het kookgerei. Er werd een heerlijke, gezonde fruitsalade gemaakt. De leerlingen moesten zelf het fruit schoonmaken, snijden en vervolgens het bord opmaken. Daarna konden ze het lekker opeten en werd de keuken weer schoongemaakt.

02-09-2020

Beeldende vorming (BeVo) op De Viaan

Tijdens de eerste lessen beeldende vorming zijn de leerlingen aan de slag gegaan om hun tekenmap mooi te personaliseren en te versieren.

25-08-2020

Introductieochtend 19 augustus

Bij de introductieochtend heeft klas 4/5B bij Brownies&downieS kennis gemaakt met de nieuwe klas en mentor. Aan het thema ‘beroepshouding’ is meteen gewerkt. De leerlingen hebben geduldig op hun frisdrank en stukje cake gewacht.

 

25-06-2020

Outdoor Park

Met alle eerste, tweede en derdejaars leerlingen zijn wij donderdag 25 juni 2020 in het Outdoorpark in Alkmaar geweest om het schooljaar met elkaar af te sluiten.

23-06-2020

Geslaagde zusjes

Twee geslaagde zusjes met hun Praktijkschooldiploma's.

 

22-06-2020

Coronamaatregelen

Op de Viaan gelden de RIVM richtlijnen en zijn er in school looproutes gemaakt.

22-06-2020

Thuiswerken

Thuiswerken hoe en wat komt daar bij kijken?

Alle leerlingen werken met een weektaak. Soms theorie en soms ook doe dingen!

 

22-06-2020

Werkstukken

Thuiswerk opdracht van Thijs uit klas 2C.


07-06-2020

Gezonde School

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Inmiddels is de Viaan in het bezit van de gouden schaal mbt de gezonde kantine!, Wij zijn trots op dit behaalde resultaat! 

05-06-2020

technieklessen

De afgelopen weken hebben we met technieklessen de 2e jaars leerlingen een balkje gegeven.

03-06-2020

Dynamic Fit

Op maandag 10 februari hebben de leerlingen uit klas 4 en 5 een sportactiviteit gevolgd bij Dynamic Fit. Ze konden kiezen uit: kickboksen, Bootcamp, zumba en spinning.

Top