NIEUWS

29-09-2022

Sportdag unieke spelen

Op vrijdag 23 september hebben de leerlingen van De Viaan meegedaan aan de sportdag ‘unieke spelen’ in De Meent.

Het eerste deel van de dag bestond uit verschillende clinics en het tweede gedeelte van de dag was vrije instuif.
Zo hebben de leerlingen meegedaan met lasergamen, ice games, ninja academie, bmx’en en waren er vele luchtkussens.

Het was een sportieve en leerzame dag waarbij de leerlingen uit leerjaar 1, 2 en 3 op een interactieve manier kennis hebben gemaakt met sporten en activiteiten die ze in hun vrije tijd kunnen doen.

29-09-2022

Sport Z

Op dinsdag en donderdag staat hockey op het programma. Tussen 14:45 en 15:45 uur zijn jullie welkom! Geef je op bij je docent LO.

19-09-2022

Sport Z

Deze week op dinsdag en donderdag is er van 14:45 tot 15:45 uur sport in de gymzaal.
Je kunt hier vrijblijvend en gratis aan meedoen.
Deze week staat er volleybal op het programma.
Lijkt het jou leuk om mee te doen?
Geef je op bij de docent LO en vergeet dan niet je sportkleding mee te nemen!

19-09-2022

Webinar GGD

Donderdag 29 september van 19.30-21.00 uur online webinar ‘In gesprek met mijn kind over alcohol & drugs’.
Aanmelden via interventiesgezondheid@ggdhn.nl voor een inlogcode op uw computer.
Zie voor de gehele flyer:
https://www.facebook.com/incontrolofalc/   
https://www.instagram.com/p/CiSHCCTMYYN

12-09-2022

Workshop kano├źn

Iedere vrijdag zijn er verschillende workshops waaruit de leerlingen kunnen kiezen. Deze 10 leerlingen hebben gekozen voor de workshop kanoën. Deze leerlingen gaan de komende weken onder begeleiding stukjes varen en oefenen met hun techniek. Voor een aantal een eerste kennismaking met deze sport!

05-09-2022

Kennismaking met mentorklas

Op woensdag 31 augustus hebben alle leerlingen samen met hun mentorklas een leuke eerste kennismakingsactiviteit gedaan.

Zo heeft leerjaar 1 op school kennismakingsspellen gespeeld, leerjaar 2 is naar Voetgolf in Alkmaar geweest, leerjaar 3 izijn o.a. wezen bowlen en in leerjaar 4 zijn ook verschillende activiteiten gedaan zoals naar het racecentrum!

26-08-2022

Aanvang nieuw schooljaar

Op dinsdag 30 augustus worden de leerlingen volgens onderstaand schema op school verwacht: 

leerjaar 1    09.00-10.00 uur
leerjaar 2    10.00-11.00 uur
leerjaar 3    11.00-12.00 uur
leerjaar 4/5
+Entree      12.00-13.00 uur

06-07-2022

VCA geslaagden techniek + plant en dier

Afgelopen dinsdagochtend hebben enkele Techniek- en Plant en Dier-leerlingen uit leerjaar 3 en 4, het VCA-examen (Veiligheid Checklist Aannemers) afgerond. 9 Van de 11 cursisten zijn geslaagd. We kunnen de volgende leerlingen feliciteren: Bradley, Lex, Vince, Jay, Nairo, Alvien en Rick hebben het diploma behaald. Een prestatie waar ze echt trots op mogen zijn!
Met dit certificaat ben je je bewust van onveiligheden op een bouwplaats of in de industrie. En is verplicht in de bouw bij een VCA-gecertificeerd bedrijf.

01-07-2022

Geslaagd!

Wij feliciteren onderstaande leerlingen met het behalen van hun PRO diploma:

Saadiq, Fortuna, Jay, Lucio, Beba, Caitlin, Amy, Christianne, Roxy, Mats, Achraf, Angela, Franco, Amber, Bo, Ashley, Alyssa, Imano, Kyra, Celine, Carlotta, Fahma, Yordanos, Sude, Sabrina, Abdi, Jill, Tyrza, Mirela, Warda, Miliana, Nour, Vince, Tidiane, Jay, Bradley, Lex, Aregai, Alvien, Xavi, Mika, Ramon, Levi, Thijs, Rick, Stijn, Romy

Onderstaande leerlingen hebben naast hun PRO diploma ook hun Entree diploma behaald:

Dean, Senna, Naomi, Sem, Mel, Bruce, Amos, Rogier, Denise, Yusuf, Nordin, Fyori, Abdallah, Anouk, Dennis, Salimatou, Pablo, Caylin, Sean Paul, Amjad, Yasmin, Mila

21-06-2022

SVH Keukenassistent

Op 23 mei waren de examens Consumptief in de ochtend en middag. Alle leerlingen kregen eerst een mondeling examen met allerlei theorievragen over onder andere hygiëne en kooktechnieken. Daarna kregen ze een gerecht toegewezen die ze moesten koken. Ze kregen 15 minuten om alle ingrediënten en materialen te verzamelen. Ze hadden dan 90 minuten om te koken en nog 30 minuten om alles schoon te maken. Ondanks de zenuwen en soms kleine schoonheidsfoutjes hebben alle kandidaten het geweldig gedaan. Iedereen heeft dan ook het examen gehaald!! De klas wil allereerst hunzelf bedanken voor het keiharde werk maar natuurlijk ook hun mentor chef R. Hilbrink en chef M. Kempff. Hartelijk dank voor alle lessen en motivatie en de soms benodigde schop onder de kont! :-)

Horecaklas 4A

17-06-2022

Sport Z

Bij Sport Z hebben we de laatste weken de populaire en leukste sporten op het programma!
In week 25 gaan we nog een keer basketballen op dinsdag en donderdag.
In week 26 gaan we nog een keer voetballen en in de laatste week voor de vakantie staat Nerf op het programma.
Op dinsdag en donderdag zijn jullie weer welkom van 14:45 tot 15:45 uur.
Geef je op bij je docent LO.

16-06-2022

Kunst en plastic soep

Leerjaar 1 heeft van plastic afval eigen waterdieren gemaakt en beschilderd om aandacht te vragen voor het milieu.

16-06-2022

Gezonde schoolkantine 2022

Dit jaar heeft De Viaan voor de 5de keer een gouden kantineschaal verdiend voor gezonde broodjes en snacks in de pauzes. Leerlingen uit leerjaar 2 maken deze klaar samen met onze foodmedewerkster.


Foto:Jan Jong Fotografie

 

13-06-2022

Nederlands Kampioenschap PRO voetbal

Op vrijdag 10 juni hebben wij met 3 teams meegedaan aan het PRO scholenvoetbal-toernooi in Utrecht. Dit was het Nederlands Kampioenschap 4 tegen 4 voor praktijkonderwijs.
De leerlingen waren enthousiast en gemotiveerd, het weer zat mee en er werd gespeeld op een toffe locatie (het dak van de Ikea)!

Tijdens de finalewedstrijden moesten de leerlingen omgaan met succes en tegenslag. Er werd onderling goed samengespeeld en gecoacht! Samen hebben zij er een sportieve en leuke dag van gemaakt.

Met als kers op de taart een gescoute leerling en een berg aan motivatie voor volgend jaar!

08-06-2022

Kookles op praktijkschool De Viaan

Toen we op donderdag 14 april bij praktijkschool De Viaan in Alkmaar aankwamen werden we vriendelijk ontvangen door de docenten en leerlingen uit de eerste en tweede klas. Na uitleg over welke gerechten wij gingen bereiden, werd de klas opgedeeld in meerdere groepjes en werden de leerlingen van het Murmellius Gymnasium gemengd met de leerlingen van
De Viaan. Tijdens het koken verliep de samenwerking erg goed en was het leuk om twee totaal verschillende groepen leerlingen, waar ook nog een leeftijdsverschil tussen zat, te zien samenwerken. In de aula stond een voetbaltafel die een aantal leerlingen al snel had opgemerkt. Tijdens het koken namen meerdere leerlingen even een pauze om samen een potje tafelvoetbal te spelen. Doordat we in gemengde groepen zaten was er veel gelegenheid om vragen aan elkaar te stellen en er zo achter te komen hoeveel verschillen er zitten in de vakken die op beide scholen worden gegeven.

25-05-2022

Drie op een rij met SPORT erbij!

De Viaan heeft deze maand alweer een derde vignet van de Gezonde School gekregen naast Voeding en Welbevinden nu ook Sport.
Wij zijn beloond met een subsidie van € 1.200,00 voor een net bij de voetbalkooi op het schoolplein.

20-05-2022

Sport Z

Deze week staat er een nieuwe sport op het programma!
Deze week zullen wij op dinsdag en donderdag gaan honkballen op het grasveld bij de atletiekbaan.

Denk dus aan de juiste sportkleding!
Van 14:45 tot 15:45 ben je welkom.

Opgeven kan bij je docent LO

20-05-2022

SoVa examen

Op dinsdag 17 mei hebben de leerlingen uit de sectorklassen 4/5 en Entree deelgenomen aan  het Sociale Vaardigheid Examen KSE1/op weg naar 1f. De NT2-leerlingen met ondersteuning van meneer Van Heijningen en 4 leerlingen zijn voor het KSE2 gegaan. Het is een belangrijk examen voor deze leerlingen, waaraan na 2 jaren van aanpassingen door corona, eindelijk iedereen weer kon deelnemen. Nu is het spannend wachten op de uitslag na 5 weken (week 25).

20-04-2022

SVA examen Z&W

De Zorg en Welzijn-leerlingen van 4/5C en 4/5B hebben op 11 en 12 april examen gedaan voor Werken in de Schoonmaak. De 15 kandidaten moesten laten zien dat er veel geleerd en vaak geoefend is op de verschillende onderdelen.
De onderdelen zijn stofwissen, moppen, sanitair onderhoud en interieuronderhoud. Het is lastig om alle onderdelen uit je hoofd te moeten leren, want er zijn wel speciale regels hoe je alles moet doen. Verder moet je heel goed op je houding letten en alles in de juiste volgorde doen. Ondanks de docentenwissel hebben de leerlingen serieus en hard gewerkt om alles onder de knie te krijgen. De kandidaten kregen eerst theorievragen en daarna deden ze het voor in de praktijk. Alle leerlingen zijn geslaagd!
Zij krijgen een SVA-certificaat en een cijferlijst dat erkend is door de branche.

04-04-2022

'Hoe word je rijk'

Leerjaar 3 krijgt vanaf 7 april gastlessen vanuit het project Moneystart.
De gemeente Alkmaar geeft subsidie voor deze lessen ter preventie van schuldproblemen bij jongeren. De gastdocente gaat 3 lessen verzorgen over onderwerpen waar jongeren vaak veel schulden in maken: contracten (telefoon, streamingsdiensten), boetes, schadevergoedingen, fraude, zorgverzekering en het incassotraject.
Op de website https://moneystart.nl/wat-we-doen/  is meer informatie te vinden.

31-03-2022

Mediawijsheid

In de maanden april en mei worden er gastlessen ‘Mediawijsheid’ geven aan leerjaar 1 en 2 en de Combiklas. Deze lessen, vanuit de bibliotheek Kennemerwaard, zijn vanwege de coronaperiode de afgelopen twee jaar geannuleerd. Mediawijsheid wordt besproken aan de hand van filmpjes met individuele en groepsopdrachten over de vragen: wat is het, wanneer ben je mediawijs en betekent dat voor iedereen hetzelfde? De thema’s humor en online haat komen aan bod. De focus ligt op nepnieuws en waarom het zo ingewikkeld is om te weten of je online informatie kunt vertrouwen?

25-03-2022

Naschoolse sport

Afgelopen dinsdag en donderdag heeft een grote groep leerlingen fanatiek mee gedaan met de naschoolse sport activiteit Nerf.  
Vanaf volgende week zal er twee weken lang worden gebasketbald! Opgeven kan bij je gymdocent. 

 

 

25-03-2022

Voorronde 4x4 PRO-voetbal

Lijkt het jou leuk om mee te doen met een schoolvoetbal toernooi?
Geef je dan nu op voor de voorselectie! Binnenkort volgt er meer informatie

21-03-2022

Schooljudo

Op de woensdag en donderdag zijn de eerste lessen schooljudo gestart!
Onder leiding van een judoka (met zwarte band) zijn de eerste lessen fanatiek en succesvol verlopen. De leerlingen uit leerjaar 1 en de combiklas zullen 6 judo lessen volgen deze periode.
De lesmethode is gebaseerd op ervarend leren. De 7 judowaarden staan centraal.

14-03-2022

Volop voorjaar bij Plant & Dier!

Bij Plant & Dier zijn we volop in het voorjaar gedoken en dat is te merken! De in november opgepotte bolletjes van de Blauwe Druifjes bloeien inmiddels op verschillende plekken in onze school.

14-03-2022

Schaatsen

Op vrijdagmiddag 11 maart zijn de leerlingen van leerjaar 1 en 2 en de combi-klas wezen schaatsen!
De leerlingen hebben een sportieve en gezellige middag gehad op IJsbaan De Meent. Er werd veel samengewerkt, gelachen en voor sommigen was dit zelfs de eerste keer op het ijs.
Het was prachtig weer en er zijn veel rondjes gereden op de 400 meter baan.

08-03-2022

Afval prikken

Tijdens de lessen Nederlands heeft 1A lessen gevolgd over zwerfafval.
Over de oorzaak en gevolgen hiervan en hoe lang de natuur er over doet om afval af te breken.
Als afsluiting van deze lessenreeks heeft 1A in de omgeving van de school ook afval geprikt.
De spullen hebben we mogen lenen van Alkmaar Stadswerk.
De leerlingen vonden het erg leuk om te doen en zijn zich bewuster geworden van wat zwerfafval voor schade aan de natuur aanricht.

14-02-2022

Geen Open Huis

Helaas kon het Open Huis op
26 januari geen doorgang vinden vanwege de coronamaatregelen.

Als uw zoon/dochter een (voorlopig) PrO-advies heeft gekregen, stuurt u dan een e-mail naar info@de-viaan.nl 
Er wordt dan contact met u opgenomen om een afspraak te maken voor een rondleiding en intake.
Voor meer informatie over de aanmelding, zie https://www.de-viaan.nl/ouders

14-02-2022

Nieuw aquarium

Bij Plant en Dier zijn we sinds een week in het bezit van een volledig opgestart aquarium. Het is een prachtige grote bak met cichliden. Cichliden zijn verwanten van de baarsachtigen en komen vooral voor in Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en Madagaskar. Met meer dan 2000 soorten een grote en succesvolle familie. Cichliden kunnen grote vissen worden met kaken die in een ruime voorraad tanden voorzien en een dito eetlust. Kortom een aanwinst niet alleen om het gedrag te bekijken, maar ook de mooie kleuren zijn een feestje voor het oog. Kom gerust eens even naar ze kijken!

04-02-2022

Dansen bij Sport-Z

De komende dinsdag en donderdag staat er een nieuwe sport op het programma.  
Dit keer gaan we dansen!

Er zal speciaal een trainer komen om de les te verzorgen!   

We beginnen om 14:45 uur en zijn om 15:45 uur weer klaar.  
Doen jullie mee? Vergeet je niet aan te melden bij de docent LO! 

11-01-2022

Beeldende Vorming

Tijdens de BeVo-lessen hebben de leerlingen uit leerjaar 1 geglazuurde potjes gemaakt van klei.
Op de foto is het kleurrijke resultaat te zien!

10-01-2022

Nieuwjaarsontbijt

Op maandag 10 januari zijn de leerlingen gestart met een nieuwjaarsontbijt samen met de mentor. De leerlingen uit leerjaar 3 hebben dit op de woensdag samen met de mentor gedaan.
Het was fijn om op een rustige en ontspannen manier samen met de leerlingen te beginnen. Een mooie vervanging, omdat het kerstontbijt niet door kon gaan.

24-12-2021

Fijne vakantie!

Het team van De Viaan wenst iedereen een welverdiende kerstvakantie en een goede jaarwisseling.

22-12-2021

De Combikrant

Met de combiklas wordt ieder thema feestelijk afgerond. Thema 1 is afgesloten met een tentoonstelling. Dit thema (onze school en ik) heeft de klas een krant geschreven. 

Wij vinden het heel leuk om te zien/lezen wat de leerlingen allemaal in een korte periode doen op school!

 

17-12-2021

Movin'gym

De afgelopen weken heeft de kickboksschool Movin' gym Alkmaar twee lessen verzorgd bij ons in de gymzaal!

Bij Movin' Gym leer je op een actieve manier met lichaam en geest bezig te zijn. Je leert jezelf te verdedigen, wordt weerbaarder en krijgt meer zelfvertrouwen. Tegelijkertijd leer je je eigen grenzen kennen, die van een ander te respecteren en leer je discipline.

Op de website www.movingym.nl  staat meer informatie over lessen, prijzen en de Alkmaar pas!

16-12-2021

Opbrengst actie Voedselbank

De Viaan heeft voor de Voedselbank 538 producten in totaal 260 kilo opgehaald. De leerlingen hebben 50 kerststukjes en ook kerstversieringen gemaakt. Het was een zeer geslaagde actie!

15-12-2021

Paarse Vrijdag

Op Paarse Vrijdag,10 december, hebben wij voor de 5e keer met de leerlingen een dag voor jongeren met LHBTI gevierd. Er zijn lessen en filmpjes vertoond en
de pauzes waren gezellig met popmuziek. De Combiklas heeft de kantine helpen versieren en de S-klas heeft
tomsoesjes uitgedeeld.

10-12-2021

Boksen bij Sport Z

De komende twee weken staat er een nieuwe sport op het programma.  
Dit keer gaan we boksen!

Er zal speciaal een trainer komen om de les te verzorgen!   

We beginnen om 14.45 en zijn om 15:45 uur weer klaar.  
Doen jullie mee op dinsdag en donderdag? 

Vergeet je niet aan te melden bij de docent LO! 

03-12-2021

Week van de Voedselbank

6 - 10 december  

Alle leerlingen van De Viaan kunnen meedoen om houdbare producten in te leveren.

Er zijn lessen over het thema armoede in gezinnen en de werkwijze van de Voedselbank.

Maandag 13 december worden alle donaties naar de Voedselbank in Alkmaar gebracht.

 

26-11-2021

Leuke dingen nov-dec jij hoort erbij

Elk laatste weekend van de maand wordt er een leuk uitje georganiseerd. 

We gaan in kleine groepen hele leuke activiteiten ondernemen. Denk aan escape room, lunch etc. Op die manier heb jij elke maand iets leuks op de agenda staan. De activiteiten zijn altijd laagdrempelig en ongedwongen en staan in het teken van leuke dingen doen die je in je eentje niet makkelijk kan ondernemen.

 

24-11-2021

Cursus weerbaarheid

Karatevereniging Funakoshi 
organiseert in samen-
werking met het CJG een cursus weerbaarheid/
zelfverdediging voor meiden van 13-20 jaar. De focus ligt op weerbaarheid, sociale vaardigheid, zelfvertrouwen en effectieve zelfverdedigings-
technieken.
 
De cursus bestaat uit acht trainingen van een uur. 

22-11-2021

Week van Respect!

In de onderbouw is mevr. Beukers door de leerlingen gekozen als Respect docent en in de bovenbouw waren de meeste stemmen voor mevr. Mors. Met een toespraakje van de directeur en een muzikale drumsolo van Sean Paul is de uitreiking feestelijk gevierd met alle leerlingen tijdens de pauze op school.

15-11-2021

Clinic baanwielrennen

Op 10 november hebben
de leerlingen van leerjaar
2 een clinic baan-
wielrennen gevolgd in het
Sportpaleis.
 
Onder leiding van Herman Schenk (trainer geweest van o.a. Kees Bol en Nikki Terpstra) zijn de leerlingen hard aan het werk gezet.  
Spelenderwijs werd er eerst geoefend met remmen en sturen. Er zitten namelijk geen remmen op een baanwielrenfiets! Daarna was het tijd voor het echte werk op de baan!  

12-11-2021

Sport Z

De komende twee weken
staat er een nieuwe sport
op het programma. 
 
Dit keer gaan we honkballen!  

We beginnen om 15:45 en zijn om 16:45 uur weer klaar.  
Doen jullie mee op dinsdag en donderdag? 

Vergeet je niet aan te melden bij de docent LO! 

12-11-2021

Clinic trampoline springen

De leerlingen van leerjaar 1 en de Combiklas hebben een clinic trampoline springen gevolgd in De Meent bij Trampolinevereniging Triffis.

We kregen een uur de tijd om kennis te maken met deze sport. De leerlingen mochten springen op olympische trampolines en hadden aan het eind van de les nog tijd om een salto te proberen!

Via de onderstaande link kunnen de leerlingen zich opgeven voor een gratis proefles!!
Proefles-informatie - Triffis Alkmaar

01-11-2021

Workshops

Vrijdag 29 oktober hebben de leerlingen van leerjaar 1 tijdens de workshops creatief gewerkt met eten in het thema van Halloween!

28-10-2021

BEVO lessen 1A

Tijdens de BEVO lessen hebben de leerlingen uit 1A in het thema van Halloween de deuren versierd.

27-10-2021

Gratis sporten voor meiden in Overdie

Alkmaar Sport organiseert diverse gratis sport- en beweegactiviteiten voor meiden van 6 t/m 17 jaar in Overdie, op maandag, dinsdag en vrijdag. De start is maandag 25 oktober, daarna 9 weken lang.
Het programma is te zien op de volgende pagina:

26-10-2021

Gratis sporten bij Team Victrix

Alle leerlingen mogen van 18 t/m 31 oktober gratis sporten bij Team Victrix!

Lees meer op de volgende pagina!

 

 

15-10-2021

Tentoonstelling Combiklas

Met de Combiklas is het eerste thema 'ik, jij, wij' afgesloten met een tentoonstelling. Mooie werkstukken stonden centraal en de leerlingen uit de klas hebben rondleidingen gegeven aan familie en docenten. Iedereen was enthousiast en trots. Op de foto is mevrouw Croes te zien die de tentoonstelling heeft geopend door het lint van het lokaal door te knippen. 

13-10-2021

Fleurig schoolplein

Tijdens de lessen Techniek hebben de leerlingen gewerkt aan het maken van plantenbakken.
De leerlingen hebben deze vervolgens bij de Plant en Dier-lessen gevuld.
Resultaat: mooie plantenbakken en een vrolijk schoolplein.

12-10-2021

Voorstelling Safe School

Alle tweedejaars leerlingen en Combiklas krijgen op donderdag 28 oktober a.s. een optreden van het Safe School team met als doel een veilig schoolklimaat.
Er is een theater-voorstelling met daarna een Safe Talk in elke klas en er zijn workshops waarbij gekozen kan worden uit:
capoeira, dans, alles is ritme en rap-sing&song. De middag wordt muzikaal afgesloten in de theaterzaal.

08-10-2021

Sport Z

Voor en na de herfstvakantie gaan we voetballen bij Sport Z.
Doe je mee dinsdag en donderdag? Geef je op bij je docent LO! 

07-10-2021

Fietscheck

Komende week zullen de eerstejaars leerlingen tijdens de techniek lessen hun fietsen checken op veiligheid. Om veilig in het donker te fietsen, heb je o.a. goedwerkende fietsverlichting nodig. Werkt jouw fietslamp?

04-10-2021

Promotie Evenement Techniek Alkmaar

Jaarlijks vinden de PET-dagen voor de basisscholen plaats in de Hoornse Vaart. Deze keer op 30 september en 1 oktober. Ook De Viaan was hierbij vertegen-woordigd.

24-09-2021

Naschoolse sport in de gymzaal

Afgelopen dinsdag en donderdag heeft een grote groep leerlingen fanatiek mee gedaan met de naschoolse sport activiteit Nerf.

Vanaf volgende week zal er twee weken lang worden gebasketbald!
Opgeven kan bij de gymdocent.

24-09-2021

Voorstelling 'Vreemde eend'

 

In de week van 27 september is de Week tegen het pesten. In deze week besteden we in alle klassen aandacht aan een leuke sfeer in de school.
In het kader van de Week tegen het pesten hebben de eerstejaars op vrijdag 24 september op school een voorstelling gehad van Artiance. Dit was een interactieve voorstelling waarbij de leerlingen kunnen laten zien hoe je in bepaalde situaties kunt reageren.

De leerlingen hebben enthousiast meegedaan en de acteurs van Artiance vonden het een geslaagde dag.

23-09-2021

Week tegen pesten 27 sept - 3 okt

Op vrijdag 24 september is de aftrap voor de Week tegen het Pesten met de voorstelling “Vreemde Eend” van theatergroep ARTIANCE. Leerlingen uit 1A, 1B en 1C gaan kijken en daarna praten over pestgedrag.

Hoe goed ken jij je klasgenoten eigenlijk? Leerlingen ervaren hoe makkelijk iemand buitengesloten wordt.

 Voor alle klassen zijn er lessen en video’s over pestgedrag en wat je kunt doen om dit te voorkomen. Het gaat om respect voor elkaar.

16-09-2021

Online voorstelling voor ouders

Op donderdagavond 23 september organiseert de GGD Hollands Noorden een online voorstelling voor ouders -  Onder Invloed - door theatergroep PlayBack
Experimenteren hoort erbij als je jong bent. Maar onder druk van vrienden gaan pubers soms verder dan goed voor hen is.
Hoe help je jouw kind bij het aangeven van zijn grenzen als het gaat om drank of drugs?
Aanmelden kan via
interventiesgezondheid@ggdnh.nl

10-09-2021

Start SportZ

Op 21 september start SportZ in de gymzaal. Alle leerlingen zijn van harte welkom om na schooltijd een uurtje te komen sporten. Er komen verschillende activiteiten en sporten aanbod. Deze week staat 'Nerf' op het programma.

Hopelijk zien we je in de gymzaal! 

02-09-2021

Introductiedag leerjaar 1 en 2

Op woensdag 25 augustus was de introductiedag voor leerjaar 1 en 2.

De eerstejaars klassen zijn naar de midgetgolfbaan in Bergen geweest. Een leuke activiteit om meteen beter kennis met elkaar te maken.

De tweedejaars klassen zijn wezen springen bij Jumpskilzz, waar er veel acrobatische sprongen zijn vertoond. Ook hier een geslaagde ochtend waarbij alle klassen gezellig met elkaar het jaar zijn gestart.

25-08-2021

Schoolkantine weer open

Eindelijk kan de schoolkantine weer open, en daar zijn wij heel blij mee.
We starten met broodjes gezond, gezonde tortilla, broodje carpaccio, yoghurt en smoothie. Op het moment rekenen we af met contant geld, dus als je wat wilt kopen, neem dan wat klein geld mee. De prijzen van de producten liggen tussen 50 cent en 1 euro.

Als je gebruik wilt maken van onze service, denk dan hieraan:
Dring niet voor bij de foodtime-balie, en bewaar de afstand. Respecteer elkaar en houd je aan de corona regels.

Tot ziens en eet smakelijk alvast.

23-08-2021

Roboticalessen dit schooljaar op De Viaan

In januari 2021 zijn we gestart met een werkgroep bestaande uit 4 docenten van verschillende praktijkscholen en Toptechniek in bedrijf, Noord-Holland om de leerlingen op de praktijkscholen voor te bereiden op de digitale toekomst en leerlingen spelenderwijs kennis te laten maken met de vaardigheden van de toekomst. 

08-07-2021

Fijne vakantie!

De Viaan wenst jullie een prettige zomervakantie!
We zien jullie graag in de week van 23 augustus weer op school!

02-07-2021

Activiteiten voor jongeren in de zomervakantie georganiseerd door AlkmaarSport

 Archery Tag Summergames

Alkmaar Sport

  • Locatie: Park de Hout (Bloemenklok) - Alkmaar
  • Kosten: Gratis
  • Doelgroepen: Jongeren (12-20 jaar)
  • Datum activitieit: 1x op do 29 juli 2021 - 20:00 uur

Freerunnen

Alkmaar Sport

  • Locatie: Skatebaan Daalmeer - Alkmaar
  • Kosten: 4,00
  • Doelgroepen: Groep 4 t/m 8 en Jongeren (12-20 jaar)
  • Datum activitieit: 1x op vr 9 juli 2021 - 15:00uur

 

02-07-2021

Afsluiting leerjaar 1&2

De leerlingen van leerjaar 1 en 2 kunnen terugkijken op een sportieve en gezellige afsluiting van het schooljaar. De sfeer was ontzettend goed en er werd in teamverband gewerkt! Het was een gezellige afsluiting van het schooljaar!

23-06-2021

Surfen leerjaar 4&5

Op 22 juni zijn leerjaar 4 en 5 wezen golfsurfen in Bergen aan Zee onder begeleiding van instructeurs en collega's. De sfeer was uitstekend. Iedereen is de uitdaging aangegaan (zelfs de dappere collega's). We hadden mazzel met het weer en het water had een fijne temperatuur. De leerlingen hebben onwijs goed meegedaan en een aantal konden al goed op de plank blijven staan!

Het was een sportieve en geslaagde dag!

18-06-2021

Zwemmen bij De Bever

Op woensdag 16 juni hebben de leerlingen van leerjaar 1, 2,3 en de instroomklas genoten van een sportieve middag in het openlucht zwembad De Bever in St. Pancras.
De zon scheen en er hing een gezellige sfeer deze ochtend. Naast vele bommetjes, glijden van de glijbaan en een ontspannen potje voetbal werd er in de middag een patatje geserveerd.
Het was een spetterende dag!

18-06-2021

Olympisch trampolinespringen bij turnvereniging Trifis

Op donderdag 10 juni zijn de derdejaars leerlingen op bezoek geweest bij turnvereniging Trifis in De Meent. Hier hebben zij een trampolineclinic gevolgd. Een uur lang hebben de leerlingen kennis gemaakt met de sport 'Olympisch trampolinespringen'. Aan het einde van de clinic was er nog ruimte voor salto’s. 

18-06-2021

Solliciteren bij AH nu ook mogelijk voor praktijkonderwijsleerlingen

03-06-2021

Sportactiviteiten 7 t/m 11 juni

De buitenspeelweek komt eraan! Met allerlei leuke activiteiten voor de jeugd. Van kickboksen tot trefbal… het is er allemaal!

Geef je op bij: Mandy Verresen

App naar: 06-12150027 of mail naar: scw2@wcmm.nl

31-05-2021

Homerun! van theatergroep Artiance voor leerjaar 2 en 3

Op 21 en 28 mei vonden de voorstellingen over seksualiteit en vooroordelen en het leren kennen van eigen grenzen, opnieuw plaats in school.

Aansluitend volgen er voor leerjaar 2 in juni Liefdeslessen over relaties en seksualiteit.

Ook in leerjaar 1 zijn de Liefdeslessen over relaties en seksualiteit gestart.

31-05-2021

Online activiteiten voor ouders

Tijdens de week van 7 t/m 11 juni 2021 week organiseert GGD Hollands Noorden twee online activiteiten:

1. Maandagavond 7 juni 2021
De online bijeenkomst ‘Je kind veilig online?!’
Bamber Delver (social media expert) en Maaike Ebbing (opvoedadviseur) nemen ouders mee in de digitale belevingswereld van kinderen. Zij gaan in op het belang van een gezonde seksuele ontwikkeling hierbij, zodat kinderen competent zijn om online veilige keuzes te kunnen maken. Daarnaast krijgen ouders tips over hoe zij hun kind(eren) hierin kunnen begeleiden.

2. Donderdagavond 10 juni 2021
De online quiz: ‘Hoe gezond is jouw gezin in coronatijd?’
Deze quiz staat vol met vragen over beeldschermgebruik, bewegen, eten, ontspanning en slapen. Zo komen ouders van alles te weten over gezond opgroeien en er wordt stilgestaan bij onze gezondheid in coronatijd. Zodat we het belang van een gezonde leefomgeving onder de aandacht brengen.

 

25-05-2021

Hondenhok

De afgelopen maanden zijn Lex en Mika uit 3B begonnen aan een hondenhok. Er werd onderzoek gedaan, een ontwerptekening en maquette gemaakt. Daarna moesten ze de materialen uitrekenen. Er werd ook regelmatig even getest of het hok groot genoeg was. Dakbedekking bestaat uit epdm, dit werd gesponsord door Installatiebedrijf Jak uit Limmen waar Lex stage loopt. Het hondenhok is te bewonderen bij de groene sector. 

17-05-2021

Examens Entree leerlingen

10 mei is de examenperiode begonnen voor de Entree-opleiding op De Viaan. De leerlingen doen examen in:

-Theoretische kennis van hun profiel (kennisexamen)
-Nederlands spreken (mondeling)
-Nederlands gesprekken voeren (mondeling)
-Nederlands luisteren 
-Nederlands schrijven en lezen
-Rekenen (algemene toets)
-De proeve van bekwaamheid op stage of op school.

De examenperiode duurt tot en met 31 mei.
I.v.m. de coronamaatregelen worden de examens in verschillende shifts afgenomen.

We wensen de leerlingen heel veel succes toe deze laatste weken! 

 

17-05-2021

Gezonde schoolkantine

In de Stadskrant Alkmaar is een leuk artikel geschreven over gezonde schoolkantines en het belang van een gezonde keus maken. Hier wordt ook De Viaan benoemd en dat wij als school voor de leerlingen een gezondere omgeving inrichten.

16-05-2021

SOVA examen

Dinsdag 11 mei jl. hebben 35 leerlingen uit de sectorklassen 4/5 en Entree klassen het Sociale Vaardigheid Examen KSE1 in 2 groepen in de gymzaal gemaakt.
Het is een belangrijk voortgezet onderwijs-examen voor deze leerlingen, waarvan de meeste van school af zullen gaan.
De uitslag, die over 5 weken (week 23) met het examennummer (van de oproep) op de website staat: https://ivio-examenbureau.nl/examen-uitslagen/ kijk in de week Examenuitslagen week 10 tot en met 15 mei 2021.

10-05-2021

De Viaan in miniatuur

Jay heeft De Viaan nagemaakt van hout, waarvoor hij de inspiratie kreeg vanwege het leuke gebouw. Jay vindt het supercool dat zijn miniatuur in de etalage mag staan.

19-04-2021

Skateboardclinics

De gymsectie heeft een subsidie gekregen van de gemeente en hiermee zijn er vorige week en deze week skateboardclinics gegeven op het schoolplein.  

Wij hopen de leerlingen te inspireren en dat zij wellicht zelf overgaan tot het aanschaffen van een board en heerlijk gaan toeren in het voorjaarszonnetje, samen of alleen. Weer een stapje richting een gezonde(re) leefstijl! 

www.flowtide.nl

 

15-04-2021

LO lessen

De afgelopen periode hebben de leerlingen tijdens de gymles gewerkt aan hun fitheid en gezonde leefstijl.

Binnen dit thema hebben de leerlingen bootcamp-, crossfit- en hardlooplessen gehad. Afsluitend hierbij hebben ze de coopertest (12 minuten rennen) op de atletiekbaan gedaan.

14-04-2021

Activiteiten in april

Instagram: Huiskamerlangedijk
Facebook: Jongerenwerk Langedijk
Whatsapp: 0615634504

Wil je mee doen stuur een berichtje via Instagram, Facebook of Whatsapp!

29-03-2021

gratis sportactiviteiten

Social Boost! van Mee & de Wering is een programma van 8 weken voor iedereen tussen de 14 en 27 jaar met heel veel zin om wat tofs te gaan doen, samen met een buddy en een goede coach. Met SocialBoost! zet je een streep door coronastress!

 

29-03-2021

kruidencirkel

Afgelopen weken hebben de kinderen bij Plant en Dier een kruidencirkel gemaakt. Bovenin de spiraal komen de kruiden die het minste water nodig hebben. Onderin de planten die van meer water houden.

16-03-2021

Homerun! van theatergroep Artiance

Op 29 en 30 maart is deze voorstelling te zien over seksualiteit en vooroordelen en het leren kennen van eigen grenzen. De leerlingen van 4/5 zullen per klas met anderhalve meter afstand in de gymzaal kunnen kijken met een nagesprek na afloop.

12-03-2021

Wilgen knotten

Via Stadswerk072 hadden we weer een erg mooie snoeilocatie aangewezen gekregen. Met de 4e jaarsleerlingen gingen we aan het werk op het speeleiland in park De Rekerhout. Het resultaat was perfect, de jongens hadden goed hun best gedaan.

15-02-2021

Schoolband

Van veel leerlingen horen we dat of de muzieklessen missen of dat ze muziek willen spelen in de pauze. Nu Corona de leerlingen beperkt in hun bewegingsvrijheid hebben wij het volgende bedacht. Wij willen de leerlingen de mogelijkheid geven om na schooltijd muziekles te volgen met als thema:
De schoolband 

In de week van 15 februari gaan we werven, de mentoren zullen dit onder de aandacht van de leerlingen brengen en er komen affiches te hangen binnen de school. Mocht blijken dat de respons heel groot is, dan kijken we of er naast de maandag ook een 2e groep kan starten op de vrijdagmiddag na schooltijd.


Aanmelden via mentor of via de muziekdocenten:
e.bezema@de-viaan.nl / e.vanloon@de-viaan.nl

 

12-02-2021

Hoera een jongen!

We hebben een nieuwe baardagame opgehaald. Hij heet Ganesh. We kregen er een prachtig terrarium bij. De vorige eigenaar had er geen plek meer voor in haar nieuwe woning. 05-02-2021

Bezoek afvalbrengstation tweedejaars

Alle tweedejaars brengen ter afsluiting van het afvalproject een bezoek aan het afvalbrengstation. Dit doen we in het kader van Natuur en Milieu Educatie.

Top