Viaan-nieuws

Download hier het Viaan-nieuws.

 

DigiDuif

U heeft allen met de post een activeringscode gekregen voor DigDuif. Heeft u uw account al aangemaakt? Een handleiding hiervoor kunt u hier downloaden. 

Gezonde school PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 23 november 2017 12:58

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!


Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.


Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat

“Welbevinden en Sociale Veiligheid”.


Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in:

-verschillende sociale vaardigheidstrainingen,

-voorstellingen tijdens de nationale week tegen het pesten

-traject- & leerling-begeleiding i.s.m. het ondersteunings- en advies-team

-een speciale klas voor leerlingen die meer aandacht nodig hebben

-de school heeft een anti-pest-coördinator

-er worden regelmatig enquêtes afgenomen bij leerlingen en ouders

-in dit schooljaar wordt onderzocht of PBS (Positive Behavior Support) ingevoerd gaat worden.


Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

 
Studiedagen PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 13 oktober 2017 00:00

Als school kunnen we jaarlijks 8 tot 10 studiedagen inzetten. Op deze dagen hebben de leerlingen geen les en zal het team van De Viaan aan deskundigheidsbevordering doen.

Dit schooljaar zijn er studiedagen op de volgende data: maandag 6-11, dinsdag 19-12, donderdag 8-3, woensdag 18-7, donderdag 19-7.

 
Vrijwillige ouderbijdrage PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 13 oktober 2017 00:00

Ook dit schooljaar zal door de school een vrijwillige ouderbijdrage à € 50,- worden gevraagd. Deze bijdrage wordt gebruikt voor extra activiteiten die op school worden georganiseerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de "overeenkomst vrijwillige ouderbijdrage", die jaarlijks aan de ouders/verzorgers wordt uitgereikt. Nadere informatie hierover volgt.

 
Verzuimspreekuur PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 13 oktober 2017 00:00

Wij hebben met de leerplichtambtenaren uit de regio de afspraak gemaakt dat op onze school periodiek leerplichtspreekuren zullen worden gehouden. Doel van deze spreekuren is om in een vroeg stadium verzuim aan te pakken zodat zorgwekkend verzuim en schooluitval mogelijk kunnen worden voorkomen.

Wanneer uw kind vaak te laat komt en/of regelmatig wat uurtjes spijbelt (beginnend verzuim) meldt de afdelingsleider van onze school uw kind voor dit spreekuur aan. Een dag voor het spreekuur zal uw kind een schriftelijke uitnodiging ontvangen. Ook u ontvangt per mail een bericht. Een gesprek met de leerplichtambtenaar zal ongeveer tien minuten duren. Na afloop van het spreekuur ontvangt u een brief van de leerplichtambtenaar.

Voor vragen hierover kunt u terecht bij de afdelingsleiders/waarnemend directeur.

 
Gratis Microsoft Office pakket PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 11 september 2015 10:34

Samen met Slim.nl hebben wij ervoor gezorgd dat leerlingen van De Viaan de nieuwste versie van het Microsoft Office-pakket gratis kunnen downloaden. Het Office-pakket mag thuis geïnstalleerd worden op 5 vaste en 5 mobiele apparaten! Dit kan omdat wij als school een overeenkomst hebben met Slim.nl en Microsoft.


Hoe werkt het?


-Klik op onderstaande link of kopiëer de link in uw webbrowser (Internet Explorer, Google Chrome, enz.)

http://slim.nl/shop/StudentAdvantage.aspx?schoolld=L1740&utm_source=Student%20Advantage%20mail&utm_medium=email&utm_campaign=SA%20De%20Viaan

-Laat uw kind een account aanmaken op deze pagina.

-Uw kind ontvangt een bevestigingsmail met download instructie op het opgegeven e-mailadres. Let op: dit kan tot een uur duren!

-Volg de stappen in de bevestigingsmail en installeer Microsoft Office gratis op 5 vaste en 5 mobiele apparaten.

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2

De Viaan Havinghastraat 11 1817 DA Alkmaar T: 072 - 5115213 E: info@de-viaan.nl