Viaan-nieuws

Download hier het Viaan-nieuws.

 

Anti pest voorstelling

Op dinsdag 19 is er een voorstelling op school voor de de klassen 1, 1/2 en S over pesten.

 

Walibi PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 01 juli 2016 10:03

Op Dinsdag 28 Juni zijn we met alle 1e en 2e klassen naar Walibi in Biddinghuizen geweest. Het was een hele organisatie, maar gelukkig konden alle leerlingen de eigen bijdrage op tijd op school brengen en werden we financieel bijgestaan door het bedrijf Invent Groep B.V. die bedrijfsoplossingen op basis van Microsoft technologie biedt. Dit bedrijf heeft belangeloos de gehuurde bus voor een flink bedrag gesponsord. Mede dankzij deze sponsoring en de inzet van 12 docenten, waarvan sommigen zelfs op de vrije dag bereid waren om te rijden en te begeleiden, werd deze dag mogelijk gemaakt! Onze grote dank hiervoor.

De dag begon al vroeg met een vertrek om kwart voor 9 richting Biddinghuizen. De weerberichten voorspelden veel goeds voor de provincie Flevoland en vol goede moed vertrokken we iets na kwart voor 9 naar Walibi. Daar aangekomen mochten de leerlingen in groepjes vrij door het park rondlopen en alle attracties bezoeken. Velen trokken direct richting Goliath: de snelste, hoogste en langste achtbaan van Europa. De rest van de dag zagen we voornamelijk blije en gezellige groepen leerlingen langs komen en in de rijen van de diverse attracties staan. Ook durfden er een aantal leerlingen in de nieuwe attractie Lost Gravity! Sommige docenten verlegden ook hun grenzen en gingen ook in de wildste attracties. Dat dat gebeurde met voornamelijk gesloten ogen mag niets afdoen aan de pret!

Bij vertrek merkten we dat ze eigenlijk nog wel langer hadden willen blijven, omdat ze graag in nog meer attracties wilden gaan. Helaas komen aan alle leuke dingen een einde en moesten wij weer terug naar Alkmaar. De terugreis verliep ook vlekkeloos en alle leerlingen kwamen moe maar voldaan rond 17.00 uur weer aan bij school. Wij hopen dat alle leerlingen een topdag hebben gehad en dat ze nog lang met veel plezier aan deze dag terug zullen denken.


Voor foto's klik
hier>>>

 
Verzuimspreekuur PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 19 januari 2016 00:00

Met ingang van oktober 2015 hebben wij met de leerplichtambtenaren uit de regio de afspraak gemaakt dat op onze school dit schooljaar periodiek leerplichtspreekuren zullen worden gehouden. Doel van deze spreekuren is om in een vroeg stadium verzuim aan te pakken zodat zorgwekkend verzuim en schooluitval mogelijk kunnen worden voorkomen.
Wanneer uw kind vaak te laat komt en/of regelmatig wat uurtjes spijbelt (beginnend verzuim) meldt de afdelingsleider van onze school uw kind voor dit spreekuur aan. Een dag voor het spreekuur zal uw kind een schriftelijke uitnodiging ontvangen. Ook u ontvangt per mail een bericht. Een gesprek met de leerplichtambtenaar zal ongeveer tien minuten duren. Na afloop van het spreekuur ontvangt u een brief van de leerplichtambtenaar.

Voor vragen hierover kunt u terecht bij de afdelingsleiders/waarnemend directeur.

 
Rots en Water examens PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 13 november 2015 08:22

In de week van 9 november hebben alle leerlingen van de 2e klassen en van de S-klas examen gedaan voor Rots en Water. Ouders waren uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Alle leerlingen zijn hiervoor geslaagd. Dat is een felicitatie waard!

Onder de link Foto's>> kunt u hier de foto's van bekijken.

 
De Nederlandse week tegen pesten PDF Afdrukken E-mail
maandag, 14 september 2015 00:00

Van 21 t/m 25 september 2015 vindt de Nederlandse week tegen pesten plaats. De boodschap is: maak pesten bespreekbaar.
Op De Viaan zullen er ma. 21 en di. 22 september voorstellingen zijn voor de 1e en 2e jaars leerlingen. Acteurs komen in de klas en gaan samen met de leerlingen oplossingen zoeken en deze naspelen.
Samen met het door de school gehanteerde pestprotocol en andere activiteiten, zoals o.a. het gebruik van de zgn. "pest-kaart", willen we zoveel mogelijk pesten voorkomen en zorgen dat het snel stopt.
Niet alleen de leerlingen, ook de ouders/verzorgers vragen we het te melden als u merkt dat er bij ons op school gepest wordt.

Alleen samen kunnen we er iets aan doen. Stop het pesten!

 
Gratis Microsoft Office pakket PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 11 september 2015 10:34

Samen met Slim.nl hebben wij ervoor gezorgd dat leerlingen van De Viaan de nieuwste versie van het Microsoft Office-pakket gratis kunnen downloaden. Het Office-pakket mag thuis geïnstalleerd worden op 5 vaste en 5 mobiele apparaten! Dit kan omdat wij als school een overeenkomst hebben met Slim.nl en Microsoft.


Hoe werkt het?


-Klik op onderstaande link of kopiëer de link in uw webbrowser (Internet Explorer, Google Chrome, enz.)

http://slim.nl/shop/StudentAdvantage.aspx?schoolld=L1740&utm_source=Student%20Advantage%20mail&utm_medium=email&utm_campaign=SA%20De%20Viaan

-Laat uw kind een account aanmaken op deze pagina.

-Uw kind ontvangt een bevestigingsmail met download instructie op het opgegeven e-mailadres. Let op: dit kan tot een uur duren!

-Volg de stappen in de bevestigingsmail en installeer Microsoft Office gratis op 5 vaste en 5 mobiele apparaten.

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2

De Viaan Havinghastraat 11 1817 DA Alkmaar T: 072 - 5115213 E: info@de-viaan.nl